Martin

Skrevet av Kiddo, 26. januar 2009
Publisert: 14. februar 2009

Fortellingen om Dracula (og avbildningen av vampyrer generelt) har vært grobunn for latterliggjøring og inspirasjon og virker stadig å være aktuell. Vampyrens udødelighet legger grunnlaget for grunnleggende eksistensielle problemstillinger og de sterke seksuelle undertonene i vampyrens søken etter menneskeblod virker å etterspørre refleksjon rundt kjønnsroller og seksualitet, for å ta noe av det mest opplagte. Samtidig er fortellingen stadig aktuell for oppdatering. Humoristisk og tankevekkende subversjon av konvensjoner har ført til flere spennende og originale vampyrfilmer med stor kjærlighet - men ofte skjelmsk skepsis - til de etablerte mytene knyttet til fantasifiguren.

Les mer...
Revolutionary Road

Skrevet av blausen, 23. januar 2009
Publisert: 14. februar 2009

Frank og April Wheeler (Leonardo Di Caprio – Kate Winslet) lever ut sine ekteskapelige drømmer i en forstad i Connecticut på 50-tallet. Under den perfekte overflaten har deres ekteskap langt større problemer enn de faktisk innser, og er på mange måter en tikkende bombe av innestengte følelser og drømmer. Franks jobb er rutinepreget og utilfredsstillende, mens Aprils egenskaper som hjemmeværende mor blir neglisjert av en romantisk drøm om å starte et nytt liv i Paris.

Les mer...
Låt den rätte komma in

Skrevet av blausen, 21. oktober 2008
Publisert: 14. februar 2009

Året er 1982 i Sverige, og mobbeofferet Oskar sliter både på skolen og på hjemmebane. Foreldrene er skilt, og Oskar har heller ingen venner han kan omgås. 12-åringen bruker fritiden sin til å fantasere om hevn over sine mobbere. Plutselig en dag flytter nye naboer inn: en jevnaldrende jente ved navn Eli og hennes pappa. Oscar og Eli oppnår raskt kontakt, og hennes forførende og merkelige vesen gjør at Oscar forelsker seg. Samtidig som det begynner å skje bestialske drap i nærområdet, legger Oscar merke til noen uvanlige egenskaper ved Eli. Egenskaper som antyder at hun kan være en vampyr.

Les mer...
© 2009 Webmaster/Design: Lars Thomas Skare