Herzog-måned hele november

Publisert: 4. november 2009
Månedstemaet for november er dedikert til den tyske regissøren Werner Herzog. Formen er selvsagt identisk med forrige månedstema; brukerne skriver om hans filmer, det diskuteres løst og fast om Herzog som person såvel som hans verk, og mye annet.

Månedstema nummer to i rekken, og valget har falt på den tyske Werner Herzog. De fleste kjenner ham trolig best gjennom spillefilmene han lagde sammen med den til tider ravende gale Klaus Kinski, for eksempel Aguirre: der Zorn Gottes og Fitzcarraldo. Herzog har i løpet av oppimot 40 år etablert seg en status som en av de store auterene innenfor mediet, og er både beundret og infamøs på grunn av sin hang til å... ofte gjøre det vanskeligere for seg selv enn nødvendig når han lager film. I tillegg til et solid utvalg spillefilmer, er tyskeren kanskje vel så kjent for sine dokumentarer, som ofte tar for seg sterke, uvanlige personligheter, samtidig som skillet mellom fiksjon og dokumentering gjerne er litt uklart.

Selv om det ikke er like overkommelig å skrive artikler til hver eneste film denne gang, som med Kubrick, grunnet en betydelig større filmografi, vil det likevel dukke opp et godt antall artikler om Herzogs verk, i tillegg til en hovedartikkel om Werner selv. Karen får selvsagt et eget underforum, hvor alle mulige Herzog-relaterte tråder er velkomne. Kanskje blir det også et gjensyn med Quizmaster Rolf?

Om ikke Kubrick-måneden var nok til å overbevise deg om å registrere deg på forumet, bør du i hvert fall gripe sjansen nå!
Diskuter denne saken i forumet.

© 2009 Webmaster/Design: Lars Thomas Skare