Denis-måned hele januar

Publisert: 2. januar 2010
Den første måneden i det nye tiåret vier vi til Claire Denis, den kvinnelige franske regissøren som har opparbeidet seg en høy stjerne i kunstfilmkretser, og som etterhvert også har fått en del omtale på vårt eminente forum. Som vanlig inviteres brukerne til å skrive artikler i denne forbindelse, i tillegg til å delta i diskusjon omkring hennes filmer.

Claire Denis besøker også Norge i januar og vil ta turen innom TIFF og Cinemateket i Oslo i forbindelse med at hennes filmer, både de av eldre dato og hennes to forholdsvis ferske verker 35 Rhums (2008) og White Material (2009), skal vises. En gyllen sjanse til å oppleve denne regissørens spesielle filmspråk på lerretet! Denis' og hennes faste fotograf Agnes Godard har et tett samarbeid og utviser en unik sensibilitet i bildene, som gjerne fokuserer på bevegelse og kropp. I tillegg synes hun ikke å være redd for å ta opp til dels kontroversielle spørsmål, gjerne pakket inn i et lag av mystikk som gjør at filmene kan oppleves som uhåndgripelige, men desto mer fascinerende.

Vi tror på en måned med engasjerte skriverier og masse diskusjon, og håper flest mulig benytter anledningen til å utforske denne spennende regissøren!
Diskuter denne saken i forumet.

© 2009 Webmaster/Design: Lars Thomas Skare